måndag 8 juli 2013

Apostlagärningarna 7-8

Apostlagärningarna 7-8

7:51-53  Ni hårdnackade och oomskurna till hjärta och öron, ni står alltid emot den heliga anden; som era förfäder gjorde, så gör ni. Vilken av profeterna har inte era förfäder förföljt? Ja, de dödade dem som på förhand förkunnade om ankomsten av den Rättfärdige, vars förrädare och mördare ni nu har blivit, 53 ni som fick lagen såsom den överbringades av änglar  men inte har hållit den.”

I föregående kommentarer skrev jag att Stefanus var modig, vilket märks här i verserna i hans tal inför fariseerna när han efter att ha blivit arresterad talade till dem. Han säger rent ut till dem att de liksom sina förfäder var ena riktiga Kräk!


7:54-56  När de nu hörde detta, skar det dem i hjärtat, och de började skära tänder mot honom. Men uppfylld av helig ande stirrade han upp mot himlen och fick se Guds härlighet och Jesus, som stod på Guds högra sida, och han sade: ”Se! Jag ser himlarna öppnade och Människosonen stå på Guds högra sida.”
Fariseernas reaktion på Stefanus ord, det skar dem i hjärtat, men de blev inte ledsna utan arga, skildringen säger vidare att de flyger på stefanus "som en man" och så stenar de Stefanus inför Sauls fötter
Det är häftigt hur Stefanus fylld av helig ande får se Jehova och Jesus när han tittade upp mot himlen, innan stefanus dör säger han först ”Herre Jesus, ta emot min ande.” och sedan ropar han med hög röst ”Jehova, tillräkna dem inte denna synd.”


8:26 Men Jehovas ängel talade till Filippus och sade: ”Bryt upp och gå söderut till den väg som leder från Jerusalem ner till Gaza.”
Det är otroligt med änglarnas vägledning, nu är det ju inte lika tydligt i vår tid men vi vet att änglarna är med i predikoarbetet nu och antingen drar Jehovas vittnen till människor eller som det ibland blivit att människor dras till Jehovas vittnen. Tänk att det att gå i tjänst är att samarbeta både med änglar och med den heliga andens ledning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar